2011. február 4. 06:31

Az amerikai gazdaság erősödik, és az idén várhatóan tovább nő, ahogy javul a fogyasztói bizalom, és a cégek többet költenek - jelentette ki az amerikai jegybank (Fed) elnöke csütörtökön egy washingtoni fórumon.

Ben Bernanke figyelmeztetett arra, hogy a gazdaságnövekedés egyelőre még nem elég nagy ahhoz, hogy érezhetően csökkenjen a munkanélküliség. Még évek telnek el, amíg a ráta a normálisnak tekintett szint közelébe csökken - tette hozzá.

Az amerikai jegybank elnöke közvetve utalt arra, hogy továbbra is szükség van a november elején bejelentett, és a június végéig tartó likviditásnövelő csomagra, aminek a célja a gazdaságnövekedés élénkítése, új munkahelyek teremtése. Ben Bernanke ezzel megerősítette a Fed elkötelezettségét a 600 milliárd dolláros kötvényvásárlási programja mellett, amiről a bank legutóbbi, január 26-ikai kamatdöntése után kiadott közleménye is szólt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.