<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az amerikai gazdaság erősödik, és az idén várhatóan tovább nő, ahogy javul a fogyasztói bizalom, és a cégek többet költenek - jelentette ki az amerikai jegybank (Fed) elnöke csütörtökön egy washingtoni fórumon.

Ben Bernanke figyelmeztetett arra, hogy a gazdaságnövekedés egyelőre még nem elég nagy ahhoz, hogy érezhetően csökkenjen a munkanélküliség. Még évek telnek el, amíg a ráta a normálisnak tekintett szint közelébe csökken - tette hozzá.

Az amerikai jegybank elnöke közvetve utalt arra, hogy továbbra is szükség van a november elején bejelentett, és a június végéig tartó likviditásnövelő csomagra, aminek a célja a gazdaságnövekedés élénkítése, új munkahelyek teremtése. Ben Bernanke ezzel megerősítette a Fed elkötelezettségét a 600 milliárd dolláros kötvényvásárlási programja mellett, amiről a bank legutóbbi, január 26-ikai kamatdöntése után kiadott közleménye is szólt.

MTI