2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A düsseldorfi munkaügyi bíróság jogellenesnek nyilvánította a Lufthansa légiutas-kísérőinek a sztrájkját és a munkabeszüntetés befejezésére szólította fel a szakszervezetet.

A düsseldorfi munkaügyi bíróság végzése a Lufthansa keresetének megfogalmazása értelmében csak a düsseldorfi repülőtérre és a keddi napra vonatkozik, az elkövetkező napokra nem.

A Lufthansa kedden keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek az Ufo pénteken meghirdetett munkabeszüntetését.

Az Ufo szakmai szakszervezet erre válaszul kedden bejelentette, hogy szerdától teljes körű sztrájkba kezdenek a Lufthansa légiutas-kísérői és péntek estig Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban a német légitársaság összes közép- és hosszútávú járatának indítását megakadályozzák.

A bíróság szerint az Ufo szakszervezet nem fogalmazta meg kellő pontossággal a munkabeszüntetés célját, holott a bérköveteléseket pontosan és ellentmondásmentesen kell előterjeszteni, ez pedig nem történt meg.

A bíróság első közleménye idején arról még nem voltak információk, hogy a Lufthansa tervezi-e újabb kereset benyújtását a munkabeszüntetés betiltására az elkövetkező napokra is.

A német dpa hírügynökség az esti órákban már arról számolt be, hogy a Lufthansa újabb keresetet nyújtott be a düsseldorfi munkaügyi bírósághoz a munkabeszüntetés betiltására az elkövetkező napokra is. Akárhogyan is döntsön a bíróság, határozata csak a düsseldorfi repülőtérre lesz érvényes.

A Lufthansa ugyanakkor kedden este bejelentette, hogy a sztrájk miatt 930 szerdai járatát törölte a frankfurti, müncheni és düsseldorfi repülőtereken. A járattörlések mintegy 100 ezer utast érintenek.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!