<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A következő évekre mindenképpen hatással lesznek a jelenlegi gazdasági problémák, írta hétfőn Bill Gates, aki azt sem tartja kizártnak, hogy akár egy évtizedig is elhúzódik a válság.

Microsoft alapítója, Bill Gates azt jósolta egy hétfői nyilatkozatában, hogy a jelenlegi gazdasági problémák nem fognak megoldódni egyik napról a másikra. A válság akár tíz évig is elhúzódhat. Azok a pénzügyi piac és gazdasági feltételek, amelyek a válság kialakulásást okozták példátlanok a gazdaságtörténelembe, így a hatásukat nagyon nehéz pontosan felmérni.

Elképzelhető, hogy akár a következő tíz évben érezteti hatását a hitelpiac megroppanása, írta Gates. A legendás cégvezér ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy bízik a legújabb technológiákban, melyek segíthetnek átlendülni a mostani nehéz időszakon. Így a Microsoft alapítója abban reménykedik, hogy öt év múlva már maga mögött hagyja a világ a problémák nagy részét.

A világról alkotott véleményét a Bill and Melinda Gates Alapítványnak dedikálva adta közre a multimilliárdos üzletember. Mint írta, amikor 2006-ban barátjuk a világ leggazdagabb befektetője, Warren Buffett csatlakozott jótékonysági kezdeményezésükhöz, és 31 milliárd dollárt juttatott az alapítványnak, akkor határozta el, hogy évente közzétesz egy a gondolatait tükröző levelet. Gates most 20 oldalon át elemezte a világban kialakult helyzetet.

Buffettot ismételten idézi az idei évi levélben, amiben Gates az alapítvány legfontosabb teendőjének a gyermekkori halálesetek visszaszorítását tűzte ki elsőszámú prioritásnak. Emellett fontosnak tartja a mezőgazdaság és az oktatás fejlesztését mind az Egyesült Államokban, mind globális viszonylatban. Kiemelte azt is, hogy a nevét viselő jótékonysági szervezet nem feledkezik meg olyan betegségek elleni küzdelemről sem, mint amilyen a gyermekbénulás, az AIDS vagy a malaria.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.