TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A következő évekre mindenképpen hatással lesznek a jelenlegi gazdasági problémák, írta hétfőn Bill Gates, aki azt sem tartja kizártnak, hogy akár egy évtizedig is elhúzódik a válság.

Microsoft alapítója, Bill Gates azt jósolta egy hétfői nyilatkozatában, hogy a jelenlegi gazdasági problémák nem fognak megoldódni egyik napról a másikra. A válság akár tíz évig is elhúzódhat. Azok a pénzügyi piac és gazdasági feltételek, amelyek a válság kialakulásást okozták példátlanok a gazdaságtörténelembe, így a hatásukat nagyon nehéz pontosan felmérni.

Elképzelhető, hogy akár a következő tíz évben érezteti hatását a hitelpiac megroppanása, írta Gates. A legendás cégvezér ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy bízik a legújabb technológiákban, melyek segíthetnek átlendülni a mostani nehéz időszakon. Így a Microsoft alapítója abban reménykedik, hogy öt év múlva már maga mögött hagyja a világ a problémák nagy részét.

A világról alkotott véleményét a Bill and Melinda Gates Alapítványnak dedikálva adta közre a multimilliárdos üzletember. Mint írta, amikor 2006-ban barátjuk a világ leggazdagabb befektetője, Warren Buffett csatlakozott jótékonysági kezdeményezésükhöz, és 31 milliárd dollárt juttatott az alapítványnak, akkor határozta el, hogy évente közzétesz egy a gondolatait tükröző levelet. Gates most 20 oldalon át elemezte a világban kialakult helyzetet.

Buffettot ismételten idézi az idei évi levélben, amiben Gates az alapítvány legfontosabb teendőjének a gyermekkori halálesetek visszaszorítását tűzte ki elsőszámú prioritásnak. Emellett fontosnak tartja a mezőgazdaság és az oktatás fejlesztését mind az Egyesült Államokban, mind globális viszonylatban. Kiemelte azt is, hogy a nevét viselő jótékonysági szervezet nem feledkezik meg olyan betegségek elleni küzdelemről sem, mint amilyen a gyermekbénulás, az AIDS vagy a malaria.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.