2009. március 31. 06:44

Az interneten közvetlenül a biztosítóval kötött, úgynevezett direkt biztosítás azért is biztonságos, mivel a díjat a szerződéskötés után banki átutalással, vagy csekken lehet megfizetni - közölte az MTI-vel a Aegondirekt.hu.

Az Aegon Biztosító direkt biztosítóját szintén védett csatornán lehet elérni, mint például a bankokat. Ennek ellenére a biztonságot fokozza az, hogy a biztosítási díj megfizetése elkülönül a szerződéskötéstől. A díjat utólag, banki átutalással, vagy csekken kell megfizetni, viszont a szerződés csak a díj megfizetésével lesz hatályos. Ez alól az utazási biztosítások kivételek, de a bankkártya adatait ekkor sem a biztosítónak, hanem az átutalást végző banknak kell megadni.

A direkt biztosítás látszólag azonos az internetes alkusznál kötött biztosítással, hiszen mindkettő a világhálón keresztül történik. Az alapvető különbség az, hogy az alkusznak megbízást kell adni - ez rendszerint faxon történik - amivel ő dokumentálja, hogy jogszerűen jár el az ügyfél nevében a biztosítónál. Ezzel szemben a direkt biztosító maga áll szemben az ügyféllel - innen származik a neve is - így nincs szüksége megbízásra.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.