<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az interneten közvetlenül a biztosítóval kötött, úgynevezett direkt biztosítás azért is biztonságos, mivel a díjat a szerződéskötés után banki átutalással, vagy csekken lehet megfizetni - közölte az MTI-vel a Aegondirekt.hu.

Az Aegon Biztosító direkt biztosítóját szintén védett csatornán lehet elérni, mint például a bankokat. Ennek ellenére a biztonságot fokozza az, hogy a biztosítási díj megfizetése elkülönül a szerződéskötéstől. A díjat utólag, banki átutalással, vagy csekken kell megfizetni, viszont a szerződés csak a díj megfizetésével lesz hatályos. Ez alól az utazási biztosítások kivételek, de a bankkártya adatait ekkor sem a biztosítónak, hanem az átutalást végző banknak kell megadni.

A direkt biztosítás látszólag azonos az internetes alkusznál kötött biztosítással, hiszen mindkettő a világhálón keresztül történik. Az alapvető különbség az, hogy az alkusznak megbízást kell adni - ez rendszerint faxon történik - amivel ő dokumentálja, hogy jogszerűen jár el az ügyfél nevében a biztosítónál. Ezzel szemben a direkt biztosító maga áll szemben az ügyféllel - innen származik a neve is - így nincs szüksége megbízásra.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.