<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Bod Péter Ákos szerint Varga Mihálytól kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát vár a piac, amihez az MNB is könnyebben igazodhat. A volt jegybankelnök erről azután beszélt az InfoRádiónak, hogy Orbán Viktor bejelentette: Matolcsy Györgyöt jelöli a jegybank élére

Az elmúlt időszak kapkodó fiskális politikája miatt a jegybank dilemmája az volt, hogy ezzel együtt ússzon, vagy szembe menjen, és próbálja korrigálni. Inkább ez utóbbi volt a jellemző, bár a közvélemény jelentős része úgy élte meg, hogy baj van a kormány és az MNB kapcsolatában - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Bod Péter Ákos.

A volt jegybankelnök szerint azzal, hogy Varga Mihály váltja Matolcsy Györgyöt a nemzetgazdasági miniszteri poszton, új helyzet állt elő, mert az új miniszter személye kiszámíthatóbb politikát vetít előre, így "kicsit könnyebb lesz a monetáris politikának is igazodnia".

Szerinte a feladatok hasonlóak lesznek, mint eddig: az elmúlt években érdemi növekedésre képtelen magyar gazdaság beindítása. "Meglátjuk, hogy az új jegybankelnök és a nagyra méretezett monetáris tanács milyen megoldásokat talál".

A Magyar Nemzeti Bank mint konzervatív, kiszámítható és nyugalmat sugárzó intézmény segítheti a gazdasági növekedést és a befektetési hajlandóságot, de egy hektikus jegybank sokat tud rontani a helyzeten - jegyezte meg Bod Péter Ákos.

A jegybankelnökkel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkünkben többet olvashat!

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.