<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Bokros Lajos szerint a körülményekhez képest jó döntés, hogy Bajnai Gordon lett a miniszterelnök-jelölt; a közgazdász az ATV-nek kedden arról is beszélt, hogy semmilyen pozíciót nem vállalna a Bajnai-kormányban, de ha megkérdezik, szívesen ad majd tanácsot.

A mindenkori magyar kormányt segíteni szoktam tanácsaimmal, javaslataimmal, és ezután is így lesz, különösen ilyen válsághelyzetben - közölte a Horn-kormány volt pénzügyminisztere, az MDF európai parlamenti listavezetője, akinek a neve szintén szóba került kormányfő-jelöltként.    

Bokros Lajos örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon hasonló diagnózist állított fel az ország gondjairól, mint ő. A volt tárcavezető szerint könnyen megvalósítható a tervezett 500-600 milliárdos kiadáscsökkentés, de - mint mondta - ha a gazdaság teljesítménye a tervezettnél nagyobb mértékben csökken, úgy ennél nagyobb megtakarításra lehet szükség.

Közölte, azt tanácsolná az új miniszterelnök-jelöltnek: ha szükséges a költségek lefaragása, akkor ezt érdemes úgy csinálni, hogy egybeessen a reformokkal, mert hosszú távon ez jótékonyabb hatást gyakorolna a gazdaság fejlődésére és a költségvetés alakulására is.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.