TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. április 7. 18:16

Az Európai Bizottság az adóparadicsomok listájának összeállítását sürgeti, amelynek hat hónapon belül el kell készülnie - közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztosa csütörtökön Brüsszelben.

Elmondta: az uniós tagállamoknak egy közösen összeállított, a valóságot tükröző listáról kell megegyezniük az adóparadicsomokat illetően már a következő hat hónapban, és büntetéseket kell kilátásba helyezni azon országokkal szemben, amelyek elrejtik az adóköteles bevételeket. A szabályozási folyamatokat fel kell gyorsítani - szögezte le a biztos.

A tagállamoknak jelenleg eltérő listáik vannak az adóügyekben nem együttműködő országokról, és esetükben szabadon dönthetnek az esetleges korlátozó intézkedésekről - tájékoztatott.

Az Európai Bizottság januárban jelentette be, hogy listát készít az adóparadicsomokról, és szankciókat kíván kilátásba helyezni ellenük.

A múlt héten a Süddeutsche Zeitung német lapnak több százezer offshore cég titkos adatát szivárogtatta ki egy titkos forrás a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától, amely névtelen offshore vállalatokat ad el ügyfelei számára a világ számos részén. Az eltitkolt offshore vállalatokról kiszivárgott listán számos politikus, üzletember, híresség és neves sportoló neve szerepel.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.