TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A brit pénzügyi felügyelet ismét felhívta a figyelmet arra, hogy számos bűnözői csoport érdekeltségi körébe tartozó munkavállaló jutott munkához pénzügyi szervezeteknél, így nőhet a banki csalások száma.

A tényre Sir Callum McCarthy, a brit Pénzügyi Szervek Felügyeletének elnöke világított rá egy pénzügyi bűnözéssel kapcsolatos konferencián Londonban.

Hozzátette: a bűnözők kihasználják a munkáltatójuknál szerzett tudást a számítógépes rendszerek és azok működésének kiaknázásában. Az adatvédelmi törvények pedig megnehezítik a munkavállalók által elkövetett csalások felderítését.

Kiemelte: egyre több bizonyíték van arra, hogy szervezett bűnözői csoportok saját, megbízható embereiket rakják pénzügyi szervezeteknél pozícióiba, ezzel is tovább növelve befolyásukat és tudásukat az adott cég rendszerében és kezelésében. Így szinte játszi könnyedséggel tudják elkövetni a csalásokat. A felhívást a Brit Bankárok Szövetsége is támogatta.

Ian Mullen, a BBC vezére elmondta: a hatóságok felismerték a szervezett bűnözést és annak veszélyeit, mely napról napra növekszik. Mivel a nemzetköziség egyre nagyobb szerepet kap az üzleti és bankszférában, ezért a csalások elleni küzdelemnek át kell lépnie az országhatárokat.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
CRM-rendszerrel a banki csalások ellen

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.