2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Az elmúlt időszak adatsorai újabb bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a felzárkózó európai térség "sem fogja épségben megúszni" az euróövezeti vihart, és az előremutató jelzőszámok arra vallanak, hogy Magyarország és Csehország már recesszióban lehet - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben a Capital Economics elemzői.

A Capital Economics közgazdászai előrejelzésükben közölték, hogy a közép-kelet-európai régió egészében jórészt stagnálásra számítanak 2012-ben az idei évre várt 4,5 százalékos átlagos térségi növekedés után, ám ha a valutaunió rendezetlen körülmények közepette szétesik, és ezt bankválság követi Nyugat-Európában, az a felzárkózó európai gazdaságokban a 2008-2009-essel vetekedő mélységű recessziót okozhat.

A cég szakértői szerint a közép-kelet-európai térségben Csehország a legnyitottabb gazdaság, és így az elsők között érzi meg az eszkalálódó euróválság következményeit. A felülvizsgált adatok szerint a cseh hazai össztermék az idei harmadik negyedévben a másodikhoz mérve 0,1 százalékkal csökkent, ám az eddigi jelzőszámok a negyedik negyedévre még rosszabb teljesítményt valószínűsítenek, így Csehország lehet jó eséllyel az első térségbeli gazdaság, amelyik visszasüllyed a recesszióba.

A Capital Economics szerint ugyanakkor az eddigi adatok arra utalnak, hogy Csehországgal együtt a magyar gazdaság is már recesszióban lehet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.