2016. február 23. 17:31

A nemzetközi hangulatnak megfelelően mozgott a BUX kedden. A vezető részvények felemásan teljesítettek.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A BUX 0,69 százalékos csökkenéssel, 23 171,97 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az OTP húzta le a BUX-ot, az OTP esése pedig a rossz nemzetközi hangulattal magyarázható.  Az elemző a vezető részvényekről kiemelte, hogy a Molnál nem volt jelentős mozgás, a Magyar Telekom azonban egy külföldi felminősítés hatására emelkedni tudott, egyre optimistábbak a befektetők a várható osztalék mértékével kapcsolatban.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: a piac nem reagált a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi ülésére, amelyen változatlanul hagyták a jegybanki alapkamatot. Az elemző azonban kiemelte, hogy a kamatdöntő ülés után az MNB honlapján megjelent tájékoztatás volt a lényeges, amely szerint a monetáris tanács a márciusi inflációs adatok birtokában további monetáris lazításról dönthet.

A Mol 0,07 százalékkal 14 030 forintra erősödött, az OTP-részvények ára 2,40 százalékkal 5968 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 1,22 százalékkal 414 forintra nőtt, a Richter-papírok árfolyama nem változott 4950 forintot ért.

A forint piacán nem volt nagy mozgás kedden, egyedül a svájci frankkal szemben gyengült jelentősebben. Kora este egy alpesi devizáért 281,6 forintot kellett adni. Egy euró 307,6, egy amerikai dollár pedig 279,1 forintot ért. 

Az állampapírok másodpiacán sem volt nagy változás, mindössze egyetlen bázispontos változások voltak a hozamokban. 

MTI/mfor.hu