TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kormány 2010-ben 60 milliárd forint, a jövő évben pedig 360 milliárd forintos bevételre számít a 8 százalékos magán-nyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának átmeneti felfüggesztéséből - mondta Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár szerdán, a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről és a költségvetési törvény módosításáról szóló törvényjavaslat összevont általános parlamenti vitájában.

A kormány képviselője expozéjában kiemelte: a korábban tervezettnél magasabb bevételt teljes egészében az állami nyugdíjalapban helyezik el, amelyet kizárólag a jelenlegi nyugdíjak kifizetésére használnak fel.

Cséfalvay Zoltán ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a javaslat abban is segít a kormánynak, hogy a lakosság életszínvonalának csökkentése, illetve a megszorító gazdaságpolitika káros következményei nélkül teljesítse az Európai Unió felé vállalt költségvetési hiánycélt.

Az államtitkár elmondta továbbá, hogy az Országgyűlés előtt álló javaslat egyelőre nem érinti a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítását. Hozzátette: a kabinet egyértelmű szándéka, hogy visszaadja az embereknek a nyugdíjakról való választás szabadságát, vagyis biztosítsa az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést a biztos és kiszámítható nyugdíjra vágyóknak.

Cséfalvay Zoltán arra is kitért, hogy egyelőre nem értelmezhető a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak felfüggesztése miatti kompenzáció módszere, a rendszer szabályozatlan kifizetései miatt ugyanis a többpilléres nyugdíjrendszerben 2013-ban elsőként nyugdíjba vonulók még ma sem tudhatják pontosan, mekkora járandóságra számíthatnak. Az államtitkár ezzel egy időben azonban azt is leszögezte, hogy a kormány javaslata a jelenlegi nyugdíjasoknak és a járulékfizetőknek sem okoz kárt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.