2010. november 15. 06:55

Csicsáky Pétert választották "Az év bankárává" a Magyarországon működő bankok vezetői. A TakarékBank Zrt. elnök-vezérigazgatója azok közé a bankvezetők közé tartozik, akiknek neve egybeforrt bankjuk nevével – áll az indoklásban.

"Az év bankja" program keretében kilenc kategóriában adtak át díjakat a megmérettetésben részt vett hitelintézeteknek és bankároknak. Míg a többi kategóriában egy összesen közel száztagú zsűri szavazatai alapján osztják ki a díjakat, "Az év bankára" kategória annyiban különleges, hogy a hazánkban működő bankok vezetői szavazzák meg minden évben, azaz a versenytársak véleménye alapján születik meg a döntés, ami külön elismerést jelent a díjazottnak.

"Feltételezem, hogy az elismerés személyesen az általam végzett munkának is szól, de úgy érzem, a díj jelentős részben annak a komoly erőfeszítésnek az elismerése, amelyet a TakarékBank munkatársai évek óta végeznek a takarékszövetkezeti szektor fejlesztése és versenyképesebbé tétele érdekében." - mondta el Csicsáky Péter a díj kapcsán.

Csicsáky Péter tizenhat éve tagja a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. menedzsmentjének, ahová ügyvezető igazgatóként került. Ma a hitelintézet elnök-vezérigazgatója.

Csicsáky Péter a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 1981-ben. Első munkahelye az Országos Piackutató Intézet volt, ahol vállalati megbízások alapján egy-egy termék, termékcsoport piaci lehetőségeiről szakmai tanulmányokat készített. 1984-től hat évet töltött a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztériumban, mint munkatárs, majd 1990-1994 között a Kereskedelmi Bank Rt-ben dolgozott. 1994-től dolgozik a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt-ben. 2006-ban a Magyar Bankszövetség és a VOSZ elnökségi tagjává választották, emellett a Fehérvár FC Felügyelő Bizottságának elnöke. 

mfor.hu