2010. február 4. 06:31

Részesedést szerezhet a Demján Sándor által alapított Magyar Tőketársaság Zrt. a 2009-ben a Wallis Zrt. tulajdonába került Milton Bank Zrt-ben, a két társaság szerdai megállapodása alapján.

A Wallis Zrt. és a Magyar Tőketársaság Zrt. szerdai közös sajtóközleményében kiemelte: a tranzakció további részletei nem nyilvánosak a tárgyalások lezárásáig, és amíg a végleges cégstruktúra kialakításához megszerzik a PSZÁF hozzájárulását.

A közlemény alapján a két társaság együttműködés keretében vizsgálja majd annak lehetőségét, miként tudják támogatni a magyar gazdaság fellendülését és ennek részeként közös összefogással a forráshiánnyal küzdő magyar kis- és közepes vállalkozások finanszírozását.

A közleményben a két cég emlékeztetett: a Wallis Zrt. már 2002 óta jelen van a pénzügyi szolgáltatási piacon. 2009-ben vásárolta meg - a GVH és PSZÁF engedélyek megszerzését követően - a West LB Hungária Bank Zrt. részvényeinek 100 százalékát, amely 2010. január 1-től Milton Bank Zrt. néven működik.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.