<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Részesedést szerezhet a Demján Sándor által alapított Magyar Tőketársaság Zrt. a 2009-ben a Wallis Zrt. tulajdonába került Milton Bank Zrt-ben, a két társaság szerdai megállapodása alapján.

A Wallis Zrt. és a Magyar Tőketársaság Zrt. szerdai közös sajtóközleményében kiemelte: a tranzakció további részletei nem nyilvánosak a tárgyalások lezárásáig, és amíg a végleges cégstruktúra kialakításához megszerzik a PSZÁF hozzájárulását.

A közlemény alapján a két társaság együttműködés keretében vizsgálja majd annak lehetőségét, miként tudják támogatni a magyar gazdaság fellendülését és ennek részeként közös összefogással a forráshiánnyal küzdő magyar kis- és közepes vállalkozások finanszírozását.

A közleményben a két cég emlékeztetett: a Wallis Zrt. már 2002 óta jelen van a pénzügyi szolgáltatási piacon. 2009-ben vásárolta meg - a GVH és PSZÁF engedélyek megszerzését követően - a West LB Hungária Bank Zrt. részvényeinek 100 százalékát, amely 2010. január 1-től Milton Bank Zrt. néven működik.

MTI