TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ország leggazdagabb vállalkozója szerint Magyarország hálás lehet a Nemzetközi Valutaalapnak, amely a kritikus időben mellénk állt. Demján emellett óvott a csodavárástól, de iránymutatással is szolgált az új kormány számára.

A gazdasági növekedés beindításához források kellenek, és alapkérdés az országban a likviditás bővítése, amelyhez belső és külső források szükségesek - mondta újságíróknak Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke, akit szerdán újraválasztottak az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökének.

Az elnök óva intett az új kormány felállását követő "csodavárástól", és úgy vélekedett, hogy a vállalkozások esetében négy, a lakosságnál hat év alatt lehet az adókat a régió átlagos szintjére levinni.

A VOSZ elnöke kifejtette: a gazdasági növekedés beindításához forrás lehet, ha növelik a költségvetés hiányát, de ez nem szerencsés megoldás. Utalt az amerikai központi bank (Fed) elnöke, Ben Bernanke szavaira, aki szerint a válság idején a jegybankelnök egyet tehet, "két kézzel szórja a pénzt a gazdaságba". Magyarországon is a jegybanki forrásokat a gazdaság élénkítésére kellene felhasználni - emelte ki.

Demján Sándor elmondta: szükséges lenne annak a társadalmi irigységnek a száműzésére is, amely eddig jellemzően az uniós források elosztásánál jelent meg, a vállalkozások tőkehiányát pótolni lehetne az uniós pénzekből, mint ahogyan ezt más országok is tették. Példaként erre Portugáliát és Írországot említette.

Az elnök véleménye szerint "Magyarország hálás lehet a Nemzetközi Valutaalapnak", amelynek pénzügyi segítsége nélkül kétmillió munkanélküli lenne az országban, és a jövedelmek értéke, a vagyonok nagysága jelentősen csökkent volna. Végezetül hozzátette: a ténylegesen rászoruló társadalmi réteget támogatni kell, a fizika munka becsületét pedig vissza kell adni az országban.

Felhívta a figyelmet arra, hogy fiatalok egy része elmegy Magyarországról, és máshol keresi a megélhetését. Ezen a helyzeten változtatni kell, itt kell számukra megteremteni a boldogulás lehetőségét - hangsúlyozta Demján Sándor.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.