<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az MSZP-s Tóth Bertalan kiperelte a számlákat az MVM gázkereskedő cégétől, ezek alapján állítja: négy év alatt 70 ezer forintot buktak a magyarok az állítólag olcsóbb gázon.

Az MSZP szerint a Fidesz nyerészkedett a rezsicsökkentéssel, 2013 és 2017 között a becslések szerint összesen hetvenezer forintot vettek ki a magyar családok zsebéből azzal, hogy az indokoltnál magasabban határozták meg a gáz árát. Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz éveken keresztül hazudott, a magyar embereknek sokkal magasabb összegű rezsicsökkentés jutott volna, ha a nagyobbik kormánypárt a valós piaci viszonyok alapján állapítja meg a hatósági árat.

MTI Fotó: Oláh Tibor

Kifejtette: 2013-ban és 2014-ben, a rezsicsökkentéskor köbméterenként 6,5 forinttal mérsékelték a földgáz árát, miközben a gázbeszerzési átlagár köbméterenként 14,32 forinttal csökkent. Tóth szerint

ebben a két évben egy átlagos család zsebéből 11 300 forintot vettek ki.

Az ellenzéki politikus elmondta, 2014-ben kezdett el zuhanni az olajár és a tőzsdei gázár. 2016-ban már 22 140 forinttal fizettek többet a magyar családok az indokoltnál - magyarázta. Hozzátette:

a Fidesz 2013 és 2017 között így hetvenezer forinttal károsított meg egy átlagos magyar háztartást csak a gázszámlákban.

Tóth Bertalan szerint "ez a rezsiblöff". Ismertetése szerint az adatokat a közérdekű adatigénylések nyomán megkapott dokumentumokból és abból az orosz gázszerződésből számolták ki, amelyet három év pereskedés után kapott meg az állami földgázkereskedőtől.

Tóth szólt arról is, Németh Szilárd korábbi fideszes rezsibiztos a választásokba való beavatkozásnak tartja, hogy az E.ON, "egy csúnya, gonosz multi olcsóbban akarja adni a gázt Magyarországon". A szocialista képviselő szerint ez az árcsökkentés is azt bizonyítja, a magyar családok drágábban veszik a gázt, mint amennyibe az kerül.

Németh odapirítására egyébként meghunyászkodással reagált az E.On, szerdai közleményükben arról írnak, hogy az új ajánlatuk "olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek." De közben továbbra is nagy erőkkel reklámozzák az oldalukon az akciót, de, mint arra a 444.hu is rámutat, a valóságban nem csak nagyfogyasztóknak és kisvállalkozóknak, de sima fogyasztóknak is megéri az ajánlat.

via MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.