<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Dubaj állami mentőöv nélkül oldja meg legújabb pénzügyi problémáját - közölte a hétvégén az Egyesült Arab Emírségek pénzügyminisztere, aki azt követően óvta a piacokat a túlreagálástól, hogy dubaji emír holdingcége által ellenőrzött befektetési vállalkozás a napokban adóssága egy részének átütemezését kérte.

A cégnek júniusban 1,25 milliárd dollár adóssága jár le, de azt kérvényezte, hogy ennek egy részét csak szeptember 30-ig kelljen visszafizetnie. Sajtóértekezletén a pénzügyminiszter azt közölte, hogy nem vár nagyobb mértékű átütemezést, és a cégnek nincs szüksége állami mentőövre.

Ugyanakkor elmondta, hogy az Egyesült Arab Emírségek idei gazdasági növekedését 3,2 százalékra várják a tavalyi 1,3 százalék után.

Egyúttal dicsérte a Dubai World céget, amelynek mostanra sikerült úrrá lennie adósságproblémáján. A cég - amelynek adósságproblémái nemrégiben megrengették a Dubaj iránti nemzetközi pénzügyi bizalmat - éppen a múlt héten jelentette be, hogy vezető pénzintézetektől támogatást kapott 23,5 milliárd dolláros átütemezési tervéhez.

Dubaj március végén azt közölte, hogy 9,5 milliárd dollárt pumpál az adóssággondokkal küzdő Dubai World állami konglomerátumba. A kormány tavaly november 25-én kért féléves moratóriumot a Dubai World mintegy 25 milliárd dollárnyi adósságára, de siettek hangsúlyozni, hogy az állam nem óhajt garanciát vállalni a Dubai World holding adósságaira.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.