TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A világ vezető nyugdíjalapjaiban ez idő szerint 25 billió dollár fekszik a tizenegy legnagyobb piacon, ami ugyan körülbelül eléri a 2005-ös szintet, de az egy évvel ezelőtti eszközértéknél ötbillió dollárral kevesebb, írták a londoni Watson Wyatt elemző cég szakértői hétfőn, a nemzetközi tőkepiaci bonyodalmakkal indokolva a nem realizált vagyonvesztést.

A nyugdíjalapok befektetéseikkel nem csupán a részvénypiacokon vesztettek a múlt évben, hanem az állampapírok piacán is, mert csökkentek a hozamok, növelve a nyugdíjalapok veszteségeit.

A Watson Wyatt 11 ország államkötvényeinek hozamgörbéjét elemezte kalkulációjához, ezek közül 10 országban csökkentek a nyugdíjalapok követelései, Németország maradt a kivétel: ott is viszonylag magas az államadósság aránya a nyugdíjalapok portfoliójában, de a német kötvényeket a piac biztonságosnak tartja.

A nyugdíjalapok tavaly erősen átcsoportosították befektetéseiket, nevezetesen a részvénypiaci befektetéseket tovább mérsékelték, annak részaránya - a hét legjelentősebb nyugdíjalapokkal rendelkező államban - 42 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 51 százalékról és az 1998-as 60 százalékról.

Az állampapírok részaránya a befektetési portfoliókban átlag 40 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 36 százalékról, az egyéb - ingatlan, tőke és nyersanyag - befektetések aránya is nőtt, 12 százalékról 17 százalékra.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.