TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. április 5. 10:37

Egy szlovén miniszter, öt köztisztviselő, továbbá két tiszteletbeli konzul és két sportoló is érintett a panamai offshore cégekkel kapcsolatos botrányban - írta a Delo című szlovén napilap kedden.

A közép-amerikai adóparadicsomban legalább 78 szlovén állampolgár jegyzett be céget. A szlovén média közülük egyedül Dejan Zavec bokszolót említette név szerint. Zavec néhány hónappal ezelőtt fejezte be sportolói pályafutását, miután 2015-ben megszerezte WBF szervezet világbajnoki övét. A sportoló egy Ljubljanában öt éve működő ügyvédi tanácsadó cégen keresztül került kapcsolatba a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodával.

A szlovén pénzügyminisztérium közleménye szerint a szlovén adóhivatal 24 millió euró adókötelezettséget állapított meg az elmúlt egy évben adóelkerülés és pénzmosás gyanújával szlovén állampolgárok ellen indított vizsgálatai során.

A szomszédos Horvátországban sajtóértesülések szerint legalább három cég és több ember is érintett a botrányban. Tihomir Oreskovic horvát miniszterelnök vizsgálatot rendelt el az ügyben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.