2013. január 16. 15:55

A Századvég év elején készített közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntő többsége - politikai önbesorolástól és pártszimpátiától függetlenül magas arányban - egyetért a kormány tíz százalékos rezsicsökkentő intézkedésével.

Az alapítvány felmérése alapján a megkérdezettek 95 százaléka hallott arról, hogy a kormány január 1-jétől tíz százalékkal csökkentette a lakossági elektromos áram, gáz és távhő végfelhasználói árát. A válaszadók 84 százaléka értett egyet a kormány rezsicsökkentő intézkedésével, amelyet csak minden tizedik megkérdezett ellenzett.

A kutatás készítői szerint a rezsicsökkentéssel a jobboldali válaszadók értenek leginkább egyet, 94 százalékuk válaszolt támogatóan, míg a középen állók körében 86 százalékos, a baloldali választók között pedig 82 százalékos volt az intézkedés elfogadottsága. A pártszimpátiát figyelembe véve a Fideszre voksolók 95 százaléka értett egyet a kormánnyal. Az MSZP-t választók 74 százaléka örült a kabinet döntésének, míg a Jobbik szavazói körében 90 százalék, az LMP-sek esetében 87 százalék, az Együtt 2014 szavazótáborában 84 százalék, a Demokratikus Koalíció voksolói között pedig 93 százalék volt ez az arány. A felmérés szerint a pártot nem választók 81 százaléka is egyetért a rezsicsökkentéssel.

A Századvég január 10-14. között végezte telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását, amelynek során 1002 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.