TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Századvég év elején készített közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntő többsége - politikai önbesorolástól és pártszimpátiától függetlenül magas arányban - egyetért a kormány tíz százalékos rezsicsökkentő intézkedésével.

Az alapítvány felmérése alapján a megkérdezettek 95 százaléka hallott arról, hogy a kormány január 1-jétől tíz százalékkal csökkentette a lakossági elektromos áram, gáz és távhő végfelhasználói árát. A válaszadók 84 százaléka értett egyet a kormány rezsicsökkentő intézkedésével, amelyet csak minden tizedik megkérdezett ellenzett.

A kutatás készítői szerint a rezsicsökkentéssel a jobboldali válaszadók értenek leginkább egyet, 94 százalékuk válaszolt támogatóan, míg a középen állók körében 86 százalékos, a baloldali választók között pedig 82 százalékos volt az intézkedés elfogadottsága. A pártszimpátiát figyelembe véve a Fideszre voksolók 95 százaléka értett egyet a kormánnyal. Az MSZP-t választók 74 százaléka örült a kabinet döntésének, míg a Jobbik szavazói körében 90 százalék, az LMP-sek esetében 87 százalék, az Együtt 2014 szavazótáborában 84 százalék, a Demokratikus Koalíció voksolói között pedig 93 százalék volt ez az arány. A felmérés szerint a pártot nem választók 81 százaléka is egyetért a rezsicsökkentéssel.

A Századvég január 10-14. között végezte telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását, amelynek során 1002 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.