<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára szerint Bajnai Gordon kormányfő-jelölt csütörtökön nyilvánosságra hozott tervei helyes irányba mutatnak, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy további vállalkozásélénkítő intézkedésekre is szükség van.

Dávid Ferenc az MTI kérdésére elmondta: mind a nyugdíjrendszert, mind a családtámogatási rendszert, mind pedig a különböző jogcímeken adott támogatásokat felül kell és lehet vizsgálni.

Alapvetően helyesnek ítélte a közszféra 13. havi juttatásának és a 13. havi nyugdíjak kifizetésének felülvizsgálatát. A VOSZ főtitkára a nyugdíjkorhatár emelésével is egyetért, és úgy vélte, a táppénz mértékének csökkentése is reálisnak tűnik.

Ugyanakkor megjegyezte: ha ez utóbbi kiadás csökken, akkor a munkaadók egészségügyi hozzájárulásának mérséklődnie kellene.

A családtámogatási rendszer felülvizsgálata, azaz a családi pótlék és a gyes, gyed mértékének csökkentése szintén reális célkitűzés - mondta.

A VOSZ főtitkára megjegyezte, hogy hivatalosan a programot még nem ismeri, csak az arról az MTI által kiadott anyagot. Hozzátette, hogy Bajnai Gordon tervezett lépéseiről csak a VOSZ tisztségviselőjeként mondott véleményt, s nem az OÉT munkaadói oldalának szóvivőjeként.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.