TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Több mint harminc vezető nagy-britanniai cég néz szembe vizsgálattal. Egy, az adózás terén talált kiskapu révén ugyanis 1 milliárd fonttól eshet el a brit állam.

Az érintett cégek egy adózás-elkerülési eljárást alkalmaztak, melyet az Ernst & Young dolgozott ki. A négy legnagyobb könyvvizsgáló cég egyikének módszere a megszokottól eltérő tranzakciókon alapul, és az adóként kifizetett összeg jelentékeny csökkentését teszi lehetővé a brit vállalatoknak. Az illetékes tárca most azzal vádolja az Ernst & Youngot, hogy 'agresszíven propagálta' ügyfelei körében az új adózási szisztémát.

Számos cég már az E&Y ügyfeleitől vásárolta meg az ígéretesnek tűnő adózási tervezetet, illetve sokan másolatot használtak. A brit kormányzat már 2002 szeptemberében szorgalmazta a kiskapukat kihasználó szisztéma használatának korlátozását, mivel a befolyó adó csökkenésétől tartottak. Az alacsonyabb adót befizető társaságok most bírósági eljárás elé néznek, az érintett könyvvizsgáló cég azonban nem tartja jogosnak az általuk ajánlott rendszer elleni támadásokat. Mint azt Aidan O'Carroll, az E&Y adózási területének vezetője elmondta, úgy vélik, nem terjesztettek visszaélésekre módot adó eljárást, működésük megfelelt az adózási jogszabályoknak.

A szaktárca szerint azonban, mivel más országokban, így az USA-ban és Kanadában hasonló módon próbálják a cégek kijátszani az adózásra vonatkozó szabályokat, nemzetközi összefogással fognak fellépni ez ellen a gyakorlat ellen, éppúgy, mint a terrorizmus, vagy a pénzmosás esetében.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.