2009. január 16. 12:44

Várhatóan tovább csökkenti 2009-es termelési előrejelzését Japán két legnagyobb autógyártója, a Toyota és a Honda, a harmadik számú Nissan pedig külföldre visz gyártást költségeinek csökkenése reményében.

A lépésekre az autók iránti globális kereslet megcsappanása nyomán felhalmozódó raktárkészletek méretének csökkentése miatt van szükség - közli a Reuters.

A Subarukat gyártó Fuji Heavy is veszteséget jelzett előre idénre, miután a globálissá váló hitelválság miatt a fejlett és fejlődő országok autópiacain egyaránt behúzták a vészféket a fogyasztók.

A gazdasági lassulás a motorbicikli-keresletre is hatással van, amellyel összefüggésben a Yamaha Motor tizenegy üzemében tíz napig szünetelteti a gyártást.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.