2017. augusztus 11. 06:52

A szerzők ezért jogdíjaik növekedésére számítanak.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Folyamatosan bővül a zeneszolgáltatások köre, az online előfizetők száma is fokozatosan növekszik - mondta a Magyar Hírlapnak Deme Zsófia, az Artisjus jogvédő iroda kommunikációs munkatársa.

A pénteken megjelent cikk szerint hozzátette, hogy a jogdíjaknál is főleg az online területen várnak növekedést. Az alkotók egyik fő célja, hogy "méltányos" bevételt érjenek el a YouTube-on és hasonló internetes platformokon elhangzó műveikért.

A cikkből az is kiderül, hogy az Artisjus tavaly 558 444 különböző zenemű elhangzását azonosította be és dolgozta fel. Jogdíjként összesen 8,827 milliárd forintot osztott fel a szerzők, illetve jogutódok részére. Ezerkétszázhetvenkilenc dalszerző (illetve örökös) keresett legalább havi 50 ezer forint jogdíjat.

MTI