2014. szeptember 25. 06:16

Magyarország teljesítménye az üvegházhatású gázok kibocsátáscsökkentésében nemzetközi és uniós viszonylatban is kiemelkedő - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Napi Gazdasággal.

A lap csütörtöki számában ismertetett minisztériumi közlés szerint a 2014-es adatok alapján az ország kibocsátása 2012-ben 36 százalékkal volt az 1990-es, és 46 százalékkal az 1985-87-es szint alatt, míg a kiotói jegyzőkönyvben ez utóbbihoz képest 6 százalékos mérséklést vállalat.

Az EU és benne az ország vállalása 2020-ra 20 százalék emissziócsökkentés, ami 2012-ig szintén túlteljesült - mutat rá a tárca.

Szakértőik szerint jó úton halad a megújuló energia 14,65 százalékos részarányának 2020-ra történő elérésére tett vállalás is, 2012-ben 9,6 százalék volt ez az arány. Ezzel az előre vázolt időarányos pályát túlteljesítette Magyarország.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.