2008. március 18. 10:19

A korábban vártnál hosszabb és mélyebb válságra számít a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elnöke - olvasható a CNN honlapján. Az elmúlt napok eseményei után Dominique Strauss-Kahn pesszimista képet festett a tavaly óta tartó hitelválságról, mely szerinte egyre több országra fog kiterjedni.

"Nagyok a kockázatok és a veszélyek, a gazdasági környezet fokozatosan romlik" - nyilatkozta az IMF elnöke. Strauss-Kahn szerint szerint a világ gazdasági vezetőinek közösen kell globális választ találniuk a mostani krízisre.

Az IMF-elnök egy konferencián beszélt a világgazdasági kilátásokról, hozzátette, hogy az IMF-hez hasonlóan az OECD is negatívan látja az esélyeket, mindkét szervezet csökkentette a kilátásokat az utóbbi időben.

A legutóbbi negatív esemény a Bear Stearns brókercég bedőlése volt, ennek hatására az amerikai jegybank, a FED a hétvégén meglepő döntésre szánta el magát: csökkentette a diszkont kamatlábat, így mostantól olcsóbban juthatnak hitelhez a bankok.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.