<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Népszabadság információi szerint szinte biztos, hogy eltörlik a négyszázalékos szolidaritási adót. Az MSZP és a kormány titkos tárgyalásain emellett a differenciált áfaemelés is szóba került - számol be a napilap.

Az újság információi szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közelmúltban zárt körben arról beszélt, hogy a szociálisan érzékeny területeken - ilyen például az energia - megmaradna a húszszázalékos forgalmi adó, a többi területen pedig visszaemelnék azt a huszonöt százalékos kulcsra. A négyszázalékos szolidaritási adót pedig két lépcsőben törölhetik el.

Az adóátalakításokról szigorú titoktartás mellett tanácskoznak a kormány érintett miniszterei és az MSZP-frakció, illetve munkacsoport vezetői. Az első ilyen, szigorúan zártkörű tanácskozás múlt hét keddjén volt, a következőt pénteken tartják. Ezen jelen lesz többek között Veres János pénzügyminiszter és Lendvai Ildikó frakcióvezető is.

Az adóátalakításról szóló tervezet végső formába öntéséig még több egyeztetés is hátravan. Az már most látszik, hogy a szocialista frakció az adórendszer egyszerűsítése mellett áll ki – írja a Népszabadság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.