1p

Átfogó adóreformra volna szükség, ez azonban 2009 előtt nem lehetséges, mert a költségvetés egyensúlyi helyzete nem engedi meg - mondta Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke az MTI-nek nyilatkozva.

A gazdasági versenyképesség növeléséhez a munkáltatók munkabérhez kapcsolódó terheinek csökkentésére volna szükség - vélekedik a szakember, aki a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal munkájában is részt vesz.

A bankszövetség elnöke szerint a koalíciós megállapodás kiegészítésében ismertetett adómódosítási tervek a pénzintézetek számára nem jelentenek érzékelhető változást.

A 2008-tól tervezett adóváltozások Erdei Tamás szerint inkább egyszerűsítések, amikre az adószint szinten tartása mellett kerül sor. Ahhoz, hogy a bejelentett egyes intézkedések - így például az ingatlanadó bevezetésének - hatását meg lehessen ítélni, ismerni kellene a részleteket - tette hozzá.

Az egyszerűsítés irányába elindulást örvendetesnek nevezte, mivel a bankszövetség elnöke szerint az adóbevallások egyszerűsítése és a kisadók összevonása csökkenti a gazdasági szereplők költségeit, kedvez a versenyképességnek.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!