<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Átfogó adóreformra volna szükség, ez azonban 2009 előtt nem lehetséges, mert a költségvetés egyensúlyi helyzete nem engedi meg - mondta Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke az MTI-nek nyilatkozva.

A gazdasági versenyképesség növeléséhez a munkáltatók munkabérhez kapcsolódó terheinek csökkentésére volna szükség - vélekedik a szakember, aki a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal munkájában is részt vesz.

A bankszövetség elnöke szerint a koalíciós megállapodás kiegészítésében ismertetett adómódosítási tervek a pénzintézetek számára nem jelentenek érzékelhető változást.

A 2008-tól tervezett adóváltozások Erdei Tamás szerint inkább egyszerűsítések, amikre az adószint szinten tartása mellett kerül sor. Ahhoz, hogy a bejelentett egyes intézkedések - így például az ingatlanadó bevezetésének - hatását meg lehessen ítélni, ismerni kellene a részleteket - tette hozzá.

Az egyszerűsítés irányába elindulást örvendetesnek nevezte, mivel a bankszövetség elnöke szerint az adóbevallások egyszerűsítése és a kisadók összevonása csökkenti a gazdasági szereplők költségeit, kedvez a versenyképességnek.

MTI/Menedzsment Fórum