<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Új elnököt választ szerdán a Magyar Bankszövetség, az MTI információi szerint a korábban 12 éven át a testületet vezető Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a legesélyesebb jelölt.

A választásra azután kerül sor, hogy a tavaly áprilisban három évre megválasztott Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója szeptember 14-én lemondott az elnökségről, s átmenetileg Patai Mihály alelnök, az UniCredit vezérigazgatója látta el az elnöki feladatokat.

Felcsuti Péter lemondása okaként azt jelölte meg, hogy a banki magatartási kódex ügyében nem értett egyet a bankszövetség néhány meghatározó tagjának véleményével. Bejelentését úgy indokolta: "a bankszakma egyes stratégiai kérdéseiben képviselt álláspontom jelentősen eltér a bankszövetség néhány meghatározó tagjának véleményétől".

Az MTI információi szerint a testületet 1996-2008 között vezető Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a legesélyesebb jelölt, aki 2008. áprilisában nem jelöltette magát újra az elnöki posztra. Mellette piaci információk szerint Patai Mihályt választhatják meg elnöknek a szerdai testületi ülésen.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.