TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Februárban 2,7 százalékkal nőtt az ipari kibocsátás volumene az egy évvel korábbihoz képest. A munkanaphatástól megtisztított adat 7,0 százalékos növekedést mutat a tavalyi szökőnap miatt - erősítette meg második becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 3,4 százalékkal emelkedett. Januárban, amikor kettővel több munkanap volt, 6,5 százalékos volt a kibocsátás növekedése és 1,6 százalékos a kiigazított mutató.


Az ipar belföldi értékesítése 1,1 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 4,1 százalékkal kisebb volt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. Az ipari export volumene 2,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a járműgyártás kivitele 1,3 százalékkal emelkedett, a számítógép-, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai azonban 0,6 százalékkal csökkentek.

A megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelésének volumene 0,6 százalékkal emelkedett a múlt év azonos hónapjához képest. Az új belföldi rendelések 2,7 százalékkal csökkentek, míg az új exportrendelések 1,1 százalékkal nőttek. Az összes rendelésállomány 2,4 százalékkal meghaladta a 2016. februárit. A belföldi megrendelések 8,9, az export rendelések 2,0 százalékkal nőttek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.