<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A globális alapkezelők optimisták a részvénypiacok harmadik negyedéves teljesítményét illetően, hiszen az elmúlt hetek piaci zűrzavarai kedvező vételi lehetőségeket kínálnak a befektetők számára - áll a HSBC felmérésében.

Az HSBC felmérésébe bevont 12 befektetési társaság alapkezelőinek, akik 4,4 ezer milliárd dollár összértékű vagyont kezelnek, 63 százaléka súlyozza túl a részvényeket, szemben az előző negyedéves 44 százalékkal. 57 százalékuk pedig alulsúlyozza a kötvényeket, az előző negyedévi 38 százalékkal szemben.

"A jelenlegi piaci volatilitás vonzó lehetőségeket teremtett a hosszútávú befektetők számára" -mondta Geoffrey Pidgeon, a HSBC globális befektetői vezetője. "Bár továbbra is bizonytalanság jellemzi az amerikai gazdasági növekedést, a vállalatok nyereségi előrejelzések pozitívak".

A kínai régióban is optimisták az alapkezelők, hiszen véleményük szerint a monetáris szigorítás a végéhez közeledik - áll a felmérésben. Az infláció a világ leggyorsabban növekvő gazdaságában felgyorsult, és júliusban hároméves csúcsot ért el: 6,5 százalék volt. A kínai jegybank 2010 második féléve óta kilencszer növelte meg a kötelező tartalék arányát, és ötször emelkedtek a kamatlábak ebben az időszakban. "A globális alapkezelők inkább a feltörekvő piacokban rejlő lehetőségeket keresik, és a kínai részvényekre fókuszálnak" - mondta Pidgeon.

mfor.hu