2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A globális alapkezelők optimisták a részvénypiacok harmadik negyedéves teljesítményét illetően, hiszen az elmúlt hetek piaci zűrzavarai kedvező vételi lehetőségeket kínálnak a befektetők számára - áll a HSBC felmérésében.

Az HSBC felmérésébe bevont 12 befektetési társaság alapkezelőinek, akik 4,4 ezer milliárd dollár összértékű vagyont kezelnek, 63 százaléka súlyozza túl a részvényeket, szemben az előző negyedéves 44 százalékkal. 57 százalékuk pedig alulsúlyozza a kötvényeket, az előző negyedévi 38 százalékkal szemben.

"A jelenlegi piaci volatilitás vonzó lehetőségeket teremtett a hosszútávú befektetők számára" -mondta Geoffrey Pidgeon, a HSBC globális befektetői vezetője. "Bár továbbra is bizonytalanság jellemzi az amerikai gazdasági növekedést, a vállalatok nyereségi előrejelzések pozitívak".

A kínai régióban is optimisták az alapkezelők, hiszen véleményük szerint a monetáris szigorítás a végéhez közeledik - áll a felmérésben. Az infláció a világ leggyorsabban növekvő gazdaságában felgyorsult, és júliusban hároméves csúcsot ért el: 6,5 százalék volt. A kínai jegybank 2010 második féléve óta kilencszer növelte meg a kötelező tartalék arányát, és ötször emelkedtek a kamatlábak ebben az időszakban. "A globális alapkezelők inkább a feltörekvő piacokban rejlő lehetőségeket keresik, és a kínai részvényekre fókuszálnak" - mondta Pidgeon.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!