TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. október 14. 10:14

Az orosz kormány összesen kilencmilliárd dollárnak (6,6 milliárd euró) megfelelő összeggel támogatja energiaipari óriásait, a Gazpromot, a Rosznyeftyet, a Lukoilt és a TNK-BP-t - jelentette az orosz Kommerszant.

A pénzügyi injekcióval a cégek a külföldi hitelekkel kapcsolatos nehézségeiket hidalhatják át a következő kilenc hónapban.

Az összeg nagy részét, 4,2 milliárd dollárt, a Rosznyefty kapja. Ezen kívül a Gazprom egymilliárdot, a TNK-BP 1,8 milliárdot, a Lukoil kétmilliárdot kap. A Gazprom vezetője ugyanakkor kijelentette, hogy cégének nincsenek finanszírozási gondjai.

A négy, most segélyezett konszern az orosz olajkitermelés 70 százalékát, a gázkitermelés 90 százalékát uralja. Korábban a kormány már 5,5 milliárd dollár értékben adókönnyítéseket vezetett be az energiakonszernek számára.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.