2008. október 14. 10:14

Az orosz kormány összesen kilencmilliárd dollárnak (6,6 milliárd euró) megfelelő összeggel támogatja energiaipari óriásait, a Gazpromot, a Rosznyeftyet, a Lukoilt és a TNK-BP-t - jelentette az orosz Kommerszant.

A pénzügyi injekcióval a cégek a külföldi hitelekkel kapcsolatos nehézségeiket hidalhatják át a következő kilenc hónapban.

Az összeg nagy részét, 4,2 milliárd dollárt, a Rosznyefty kapja. Ezen kívül a Gazprom egymilliárdot, a TNK-BP 1,8 milliárdot, a Lukoil kétmilliárdot kap. A Gazprom vezetője ugyanakkor kijelentette, hogy cégének nincsenek finanszírozási gondjai.

A négy, most segélyezett konszern az orosz olajkitermelés 70 százalékát, a gázkitermelés 90 százalékát uralja. Korábban a kormány már 5,5 milliárd dollár értékben adókönnyítéseket vezetett be az energiakonszernek számára.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.