2p

A MagNet Bank megvette a CE Faktor Zrt.-t, a bank 2014 decemberében kapta meg a felügyeleti engedélyt az akvizícióhoz - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.

A bank közleménye szerint a CE Faktor Zrt. - a faktorált forgalom alapján - Magyarország egyik vezető, bankoktól független szereplője. A cég faktoring-finanszírozási, követelésmenedzsment, hitelbiztosítási, beszedési és tanácsadási szolgáltatást nyújt kis- és középvállalkozásoknak.

A faktor társaságot 2006-ban alapították magyar magánszemélyek, 2014-re 2,6 százalékos piaci részesedést ért el és közel 24 milliárd forint számlaforgalmat bonyolított le. Tavaly mintegy 200 ügyfele volt, a partnerek legnagyobb része - 16 milliárd forint forgalmat adva - a kereskedelmi szektorban tevékenykedett.

A Magyar Faktoring Szövetség adatai alapján a bruttó faktorált forgalom 899 milliárd forintot ért el tavaly Magyarországon, ami 14 százalékos növekedés az előző évhez képest. A közleményben kitérnek arra: a MagNet Bank az akvizícióval a vállalkozóknak kínált szolgáltatási palettát kívánja bővíteni. A MagNet Bank piaci részesedése arányaiban megegyezik a CE Faktor piaci hányadával.

A MagNet Magyar Közösségi Bank, 1995 óta szolgálja ki ügyfeleit. A hitelintézet a 2014-es elfogadott éves beszámoló alapján 104,8 milliárd forint mérlegfőösszeget ért el tavaly, saját tőkéje 7,087 milliárd forint volt, az adózás előtti eredmény 270 millió forintot, a mérleg szerinti eredmény 195 millió forintot ért el.

A közlemény szerint a pénzintézet piaci pozícióját tekintve a 100 milliárd forintos mérlegfőösszeg átlépésével belépett a közepes méretű bankok táborába. "A CE Faktor Zrt. megvásárlása tovább erősíti pozíciónkat, hozzájárulva ahhoz, hogy a bank továbbra is zavartalanul és stabilan, tőkeerősen, nyereségesen működjön a magyar bankpiacon" - idézi a közlemény Fáy Zsoltot, a MagNet Bank elnökét. A felek a vételárat nem közölték.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!