2017. július 11. 09:26

Szakértők szerint decemberben várható.

A Fed egyik vezetője szerint az év végéig még egy kamatemelésre lehet számítani, és hogy a közeli hónapokban elkezdődik a jegybankmérleg csökkentése.

forrás: Flickr

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed idén eddig kétszer, márciusban és júniusban emelt kamatot, mindkét esetben 25 bázisponttal a jelenleg is érvényes 1,25 százalékra.

John Williams, a Fed San Franciscó-i regionális elnöke szerint a következő hónapokban elkezdődhet a 4500 milliárd dolláros kötvényállományának csökkentése.

A legutóbbi, júniusi kamatdöntés ismertetése előtt elemzők többsége úgy látta, hogy fontosabb lenne a jegybankmérleg csökkentése, mint a kamatemelés. Azzal, hogy elmaradt a kötvényállomány csökkentésének elindítása, szakértők most arra számítanak, hogy a végrehajtás üteme drasztikus lesz, és hogy szeptemberben minden bizonnyal gőzerővel beindul a folyamat. Ezzel egy időben a szakértők nagyobbik része már nem számít szeptemberi kamatemelésre, szerintük a legközelebbi emelés decemberben lesz.

A Fed legközelebbi kamatdöntő ülését július 26-án tartják.

John Williams egy Sydneyben tartott előadáson úgy vélte továbbá, hogy a fogyasztói áremelkedés lassulása csak átmeneti jelenség és hogy jövőre már eléri a Fed által célként tartott két százalékot. Az áprilisi 2,2 százalék után májusban 1,9 százalék inflációt mértek az Egyesült Államokban.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.