2011. december 22. 15:04

A jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként Fellegi Tamás.

Ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat - közölte a miniszter az MTI-vel csütörtökön.

A megbeszélések kapcsán a tárca nélküli miniszter feladata lesz a tárgyalási pozíció kialakítása és a kormány elé terjesztése, a tárgyalási háttérmunka összehangolása, a szükséges kormányzati döntések kezdeményezése, valamint a magyar álláspont folyamatos megismertetése az Európai Unió és az IMF háttérintézményeivel és a hitelminősítőkkel. Emellett a miniszter gondoskodik a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásról is.

Fellegi Tamás kinevezését az Országgyűlés gazdasági és informatikai, valamint számvevőszéki és költségvetési bizottságai  december 15-i együttes ülésükön nagy többséggel támogatták, december 16-án pedig átvette kinevezését Schmitt Pál köztársasági elnöktől a Sándor-palotában. Fellegi Tamás december 8-án jelentette be, hogy lemond a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetéséről feladatainak sokasága miatt, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

A nemzeti fejlesztési miniszteri posztra Orbán Viktor Németh Lászlónét, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettesét és igazgatóságának belső tagját jelölte. Németh Lászlónét, aki a tervek szerint január 1-től tölti be a miniszteri pozíciót csütörtökön és pénteken hallgatják meg az Országgyűlés illetékes bizottságai.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.