TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként Fellegi Tamás.

Ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat - közölte a miniszter az MTI-vel csütörtökön.

A megbeszélések kapcsán a tárca nélküli miniszter feladata lesz a tárgyalási pozíció kialakítása és a kormány elé terjesztése, a tárgyalási háttérmunka összehangolása, a szükséges kormányzati döntések kezdeményezése, valamint a magyar álláspont folyamatos megismertetése az Európai Unió és az IMF háttérintézményeivel és a hitelminősítőkkel. Emellett a miniszter gondoskodik a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásról is.

Fellegi Tamás kinevezését az Országgyűlés gazdasági és informatikai, valamint számvevőszéki és költségvetési bizottságai  december 15-i együttes ülésükön nagy többséggel támogatták, december 16-án pedig átvette kinevezését Schmitt Pál köztársasági elnöktől a Sándor-palotában. Fellegi Tamás december 8-án jelentette be, hogy lemond a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetéséről feladatainak sokasága miatt, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

A nemzeti fejlesztési miniszteri posztra Orbán Viktor Németh Lászlónét, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettesét és igazgatóságának belső tagját jelölte. Németh Lászlónét, aki a tervek szerint január 1-től tölti be a miniszteri pozíciót csütörtökön és pénteken hallgatják meg az Országgyűlés illetékes bizottságai.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.