TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 3. 11:44

A hazai és európai uniós fejlesztési források gyors és hatékony felhasználását, a közbeszerzés egyszerűsítését és az EU keretein belül a magyar vállalkozások előnyhöz juttatását sorolta egyebek között a legfontosabb feladatok közé Fellegi Tamás leendő fejlesztési miniszter.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetői posztjának várományosa, azt követően, hogy Orbán Viktor hétfőn bemutatta a leendő kormány tagjait, az állami vagyongazdálkodással kapcsolatban azt mondta: nem zárható ki privatizáció, de nem ez a fő stratégiai irány. Az állami vagyon értékének a növelése a cél - fűzte hozzá. Konkrétumokat a leendő miniszter csak a kormányalakítás után ígért és megjegyezte: "a stratégiát még most alakítjuk". A miniszter feladata, hogy megvédje az állami vagyont az oligarcháktól, a magánérdekekkel szemben - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a 2013-ig szóló európai uniós költségvetésben van-e még elég mozgástér a fejlesztésekre, Fellegi Tamás azt mondta, reméli, hogy a korábbi hírekkel ellentétben van pénz. Hozzátette: adott esetben Brüsszelhez fordul a kormány a nemzeti fejlesztési terv módosítása érdekében. A megszűntetett postákra vonatkozó kérdésre a leendő tárcavezető azt válaszolta: ahol lehetséges visszaállítják a postahivatalt.

A korábbi üzleti vállalkozását firtató kérdésre Fellegi Tamás azt mondta: "fordulatot vett az életem, és mint tudják eladtam üzleti vállalkozásaimat". A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik majd az állami vagyongazdálkodás, az infokommunikáció, valamint a belföldi és európai uniós fejlesztések.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.