2010. május 3. 11:44

A hazai és európai uniós fejlesztési források gyors és hatékony felhasználását, a közbeszerzés egyszerűsítését és az EU keretein belül a magyar vállalkozások előnyhöz juttatását sorolta egyebek között a legfontosabb feladatok közé Fellegi Tamás leendő fejlesztési miniszter.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetői posztjának várományosa, azt követően, hogy Orbán Viktor hétfőn bemutatta a leendő kormány tagjait, az állami vagyongazdálkodással kapcsolatban azt mondta: nem zárható ki privatizáció, de nem ez a fő stratégiai irány. Az állami vagyon értékének a növelése a cél - fűzte hozzá. Konkrétumokat a leendő miniszter csak a kormányalakítás után ígért és megjegyezte: "a stratégiát még most alakítjuk". A miniszter feladata, hogy megvédje az állami vagyont az oligarcháktól, a magánérdekekkel szemben - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a 2013-ig szóló európai uniós költségvetésben van-e még elég mozgástér a fejlesztésekre, Fellegi Tamás azt mondta, reméli, hogy a korábbi hírekkel ellentétben van pénz. Hozzátette: adott esetben Brüsszelhez fordul a kormány a nemzeti fejlesztési terv módosítása érdekében. A megszűntetett postákra vonatkozó kérdésre a leendő tárcavezető azt válaszolta: ahol lehetséges visszaállítják a postahivatalt.

A korábbi üzleti vállalkozását firtató kérdésre Fellegi Tamás azt mondta: "fordulatot vett az életem, és mint tudják eladtam üzleti vállalkozásaimat". A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik majd az állami vagyongazdálkodás, az infokommunikáció, valamint a belföldi és európai uniós fejlesztések.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.