Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A hazai és európai uniós fejlesztési források gyors és hatékony felhasználását, a közbeszerzés egyszerűsítését és az EU keretein belül a magyar vállalkozások előnyhöz juttatását sorolta egyebek között a legfontosabb feladatok közé Fellegi Tamás leendő fejlesztési miniszter.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetői posztjának várományosa, azt követően, hogy Orbán Viktor hétfőn bemutatta a leendő kormány tagjait, az állami vagyongazdálkodással kapcsolatban azt mondta: nem zárható ki privatizáció, de nem ez a fő stratégiai irány. Az állami vagyon értékének a növelése a cél - fűzte hozzá. Konkrétumokat a leendő miniszter csak a kormányalakítás után ígért és megjegyezte: "a stratégiát még most alakítjuk". A miniszter feladata, hogy megvédje az állami vagyont az oligarcháktól, a magánérdekekkel szemben - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a 2013-ig szóló európai uniós költségvetésben van-e még elég mozgástér a fejlesztésekre, Fellegi Tamás azt mondta, reméli, hogy a korábbi hírekkel ellentétben van pénz. Hozzátette: adott esetben Brüsszelhez fordul a kormány a nemzeti fejlesztési terv módosítása érdekében. A megszűntetett postákra vonatkozó kérdésre a leendő tárcavezető azt válaszolta: ahol lehetséges visszaállítják a postahivatalt.

A korábbi üzleti vállalkozását firtató kérdésre Fellegi Tamás azt mondta: "fordulatot vett az életem, és mint tudják eladtam üzleti vállalkozásaimat". A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik majd az állami vagyongazdálkodás, az infokommunikáció, valamint a belföldi és európai uniós fejlesztések.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.