2007. október 27. 12:59

Visszavonta az Első Hazai Dolgozói Egészségpénztár tevékenységi engedélyét, egyidejűleg a kassza felszámolását kezdeményezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A felügyelet a pénztár működését a felszámolás kezdetéig  felfüggesztette: nem teljesíthet kifizetéseket, nem vehet fel új tagokat, nem fogadhat tagdíjbefizetéseket, továbbá befektetéseket sem eszközölhet.

Az egészségpénztár "bűnlajstroma" rendkívül hosszú. Különös súllyal vette figyelembe a PSZÁF, hogy a pénztár a felügyeleti határozatokat nem, vagy nem maradéktalanul hajtotta végre, hogy működése súlyosan szabálytalan, amivel a pénztártagok érdekeit veszélyezteti.

A felügyeleti határozat szerint a pénztár alacsony taglétszáma és a nem fizető tagok magas aránya (március végén a 46 fős tagságból 29 volt nem fizető) és a mindezekből fakadó működési veszteség komoly kockázati tényezőt jelent, a pénztár működése rövid távon sem biztosított.

A pénztár 1996. június 26-án alakult Első Szanatóriumi Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár néven, Mátraháza székhellyel. Neve és székhelye azóta többször változott, jelenlegi nevét 2006 áprilisában vette fel.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.