2017. szeptember 22. 12:38

Most kifejezetten a szegények áram- és gázárait csökkentenék.

Hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet a rezsicsökkentés következő ütemének tervezete, írja a Figyelő nyomán a hirado.hu.

(MTI)

Most a szociális alapú áram- és gázárcsökkentés következhet, mely így, a választások közeledtével lehetővé tenné a nehéz szociális helyzetűek, a nagycsaládosok, valamint a nyugdíjasok részére a díjak csökkentését. A távhő, a víz és a szemétszállítás díja most nem változna, viszont akár a karácsonyi Erzsébet-utalványhoz hasonló „rezsiutalványt” is eredményezhetnek a benyújtott javaslatok.

Arról is írnak, hogy digitalizálódhat a fizetési rendszer. Az NKM (Nemzeti Közművek) Zrt. irányítása alá tartozó Főgáznál már amúgy is közel egymillióan élnek ilyen lehetőséggel.

Mint hogy a Figyelő már Schmidt Mária tulajdonában van, elég nagy a valószínűsége, hogy az értesülésekben foglaltak majd meg is valósulnak.

A rezsicsökkentés 2013-ban kezdődött, az energia- és közmű-szolgáltatások díjainak központi szabályozásával pedig a lap szerint akár 170 ezer forint is a családoknál maradhatott.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.