2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken átutalja az ITD Hungary-nak és a Magyar Turizmus Zrt.-nek a teljesítéssel igazolt, még fennmaradó költségvetési támogatásokat.

A minisztérium közölte, hogy a kormány döntésének, valamint a minisztériumok közötti munkamegosztásnak megfelelően 2011. október 11-ig kell rendezni az ITD Hungary és a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) finanszírozását.

A közlemény szerint a Magyar Közlönyben október 6-án megjelent kormányhatározat rendezi az eddig két minisztérium felügyelete alatt álló ITDH és MT Zrt. helyzetét. A minisztériumok közötti munkamegosztással megegyező friss kormányhatározat szerint október 11-ig kell átvezetni a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz az ITDH és az MT Zrt. finanszírozását is biztosító célelőirányzatokat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azért, hogy a célelőirányzatok átadása után a pénzügyi viszonyok rendezettek legyenek, átutalja a teljesítéssel igazolt, még fennmaradó költségvetési támogatásokat pénteken.

Korábban több sajtóorgánumban is megjelent, hogy a minisztérium nem fizet az ITDH-nak. A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: hiába várja május óta az alapvető működéshez szükséges pénz átutalását a Matolcsy György által vezetett Nemzetgazdasági Minisztériumtól a tárca szakmai felügyelete alatt működő ITDH.

Márton Péter, az ITD Hungary igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy az ITD Hungary május óta nem kapja meg a működéséhez szükséges forrásokat az illetékes minisztériumtól, ugyanakkor egy kormányhatározatra hivatkozva a cégnél arra számítanak, hogy október 11-e után megoldódnak a nehézségek.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!