TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken átutalja az ITD Hungary-nak és a Magyar Turizmus Zrt.-nek a teljesítéssel igazolt, még fennmaradó költségvetési támogatásokat.

A minisztérium közölte, hogy a kormány döntésének, valamint a minisztériumok közötti munkamegosztásnak megfelelően 2011. október 11-ig kell rendezni az ITD Hungary és a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) finanszírozását.

A közlemény szerint a Magyar Közlönyben október 6-án megjelent kormányhatározat rendezi az eddig két minisztérium felügyelete alatt álló ITDH és MT Zrt. helyzetét. A minisztériumok közötti munkamegosztással megegyező friss kormányhatározat szerint október 11-ig kell átvezetni a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz az ITDH és az MT Zrt. finanszírozását is biztosító célelőirányzatokat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azért, hogy a célelőirányzatok átadása után a pénzügyi viszonyok rendezettek legyenek, átutalja a teljesítéssel igazolt, még fennmaradó költségvetési támogatásokat pénteken.

Korábban több sajtóorgánumban is megjelent, hogy a minisztérium nem fizet az ITDH-nak. A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: hiába várja május óta az alapvető működéshez szükséges pénz átutalását a Matolcsy György által vezetett Nemzetgazdasági Minisztériumtól a tárca szakmai felügyelete alatt működő ITDH.

Márton Péter, az ITD Hungary igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy az ITD Hungary május óta nem kapja meg a működéséhez szükséges forrásokat az illetékes minisztériumtól, ugyanakkor egy kormányhatározatra hivatkozva a cégnél arra számítanak, hogy október 11-e után megoldódnak a nehézségek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.