2017. július 15. 08:54

A Balaton északi partjának legnagyobb szabadstrandja 22 ingyenes év után kér pénzt a csobbanásért.

Fizetős lett a zánkai szabadstrand, írja a balatontipp.hu, akik a partszakaszt a Balaton északi partja "egyik utolsó bástyájának" nevezték, mely most ledőlt.

illusztráció (MTI)

A bezárkózási folyamat évek óta tart már, mint a portál írja, előbb lezárták a 71-es főút melletti “kiskaput”, majd a közben az Erzsébet Táborok Alapítványhoz került “Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban” megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget, most pedig jött ez a még drasztikusabb lépés.

Külsős, szállásfoglalással nem rendelkező vendégek hétvégéken vehetik igénybe a strandot

- mondja az új szabályzat, mely egészen pontosan azt jelenti, hogy a külsősök péntektől vasárnapig, naponta 9-19 óráig csobbanhatnak, pénzért.

A díjszabás a június 15-augusztus 31. közötti időszakban így alakul:

  • felnőtteknek 500
  • 3-14 év közötti gyerekeknek 400
  • 3 éven aluli gyereknek, diáknak, nyugdíjasnak 300 forint a belépő
  • a két felnőttre, két gyerekre érvényes családi belépő 1500 forintba kerül
  • kettőn felüli gyerekek után 200 forintot kell fizetni gyerekenként a családi jegy ára mellé
  • a felnőtt és kedvezményes jegyből 100-100 forintot elengednek 16 óra után

A díjrendszerben egyedülállő a 3 év alatti gyerekek befizettetése, írja a balatontipp. A balatoni strandok többnyire a 4 évesnél fiatalabb gyerek után nem kérnek belépőt.

A Zánkai Sport- és Rendezvényközpont területén lakók karszalaggal ingyenesen használhatják a strandot. A csúszdát ingyen lehet használni.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.