<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Jóváhagyta az Európai Bizottság a magyar lakáshitel-támogatási program féléves meghosszabbítását, a program célja a jelenlegi gazdasági visszaesés által sújtott lakástulajdonosok támogatása.

A jóváhagyás nyomán a program a jövő év végéig folytatódhat. A program értelmében a magyar állam úgynevezett áthidaló kölcsönökre vállal kezességet, amelyekből a tulajdonosok - legfeljebb két éven keresztül - az eredeti lakáscélú kölcsön havi részleteinek egy részét törleszthetik.

Keddi közleménye szerint Brüsszel megállapította, hogy a program jól körülhatárolt közös célok megvalósítására szolgál, és a versenytorzulás mértéke korlátozott. Szociális jellegű támogatásról van szó, amely megkülönböztetéstől mentesen illeti azokat a háztartásokat és egyéneket, akiket a bevétel jelentős csökkenése és otthonuk elvesztésének kockázata sújt a válság miatt.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.