<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Bill Gates szerint az óriásira dagadt költségvetési hiányt rendbe kell hozni, amihez merész kormányzati cselevésre van szükség.

Bill Gates, a Microsoft elnöke szerint évekig tart kimászni egy olyan súlyos pénzügyi válságból, amilyenbe Amerika 2008-ban keveredett, és a kormány nincs abban a helyzetben, hogy a kilábalást felgyorsíthassa.

Gates az ABC televíziónak adott hétfői nyilatkozatában úgy értékelte: az ország már túljutott a pénzügyi krízis legnehezebb szakaszán, de a gazdaság továbbra is gyenge állapotban van. "Hosszú évekig tart majd a károk felszámolása; tartós munkanélküliséggel, hatalmas kormányzati deficitekkel és rekord szintű adóssággal kell számolni" - mondta.

Arra a kérdésre, hogyan értékeli az egy éve hivatalba lépett Barack Obama elnök teljesítményét, azt mondta: a kormány nagyon nehéz gazdasági helyzetet örökölt, és mára sikerült a pénzügyi piacokat stabilizálni. Most a lassú felépülés folyamata zajlik, mindenki csalódott ennek üteme miatt, de nem hiszem, hogy a kormány lényegesen változtathatna ezen és felgyorsíthatná a felépülést - fogalmazott.

Véleménye szerint a kormány rövid távon nem tudja kimozdítani a gazdaságot, inkább hosszabb távú feladata van, például az oktatás fejlesztése. Hozzáfűzte, hogy Obama ezen a téren határozott, az állami oktatási szféra megújítására törekszik.

Az üzletember arról is beszélt: támogatja Obamának azt a tervét, hogy megadóztassa a Wall Street-i bankokat. Az óriásira dagadt szövetségi költségvetést egyensúlyba kell hozni, ehhez pedig merész kormányzati cselekvésre van szükség, az adókat növelni, a központi juttatásokat pedig mérsékelni kell - mondta.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.