TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Két évre szóló, harminckétmilliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet terjesztett a parlament elé a kanadai kormány; a programról szóló szavazás egyúttal dönt arról is, hatalmon maradhat-e a Stephen Harper vezette kisebbségi kabinet.

A konzervatív kormány helyi idő szerint kedd este ismertette a többek között adócsökkentést, infrastrukturális fejlesztéseket, az arra rászoruló pénzügyi intézmények kisegítését és a lakásépítés ösztönzését előirányzó intézkedéscsomagot az ottawai parlament alsóházában.

A Michael Ignatieff vezette liberálisok egyelőre lebegtetik, hogy támogatják-e a kormányprogramot a szerdai szavazáson. A két másik ellenzéki párt jelezte, mindenképpen elutasítja a gazdasági csomagtervet, amelyet ha elfogadnak - a liberálisok szavazataival erre van esély -, Kanada költségvetési hiánnyal zárja a március 31-ig tartó 2008-2009-es pénzügyi évet. Ez utoljára 11 éve fordult elő.

A program végére emellett a jelenlegi 28,6 százalékról 32 százalékra emelkedik a kanadai államadósság GDP-hez viszonyított aránya.

Déli szomszédjának recessziója miatt Kanada is szorult helyzetbe került: az amerikai gazdaság visszaesése kihat többek között a kanadai olajiparra, a faiparra, a mezőgazdaságra. A tavalyi év utolsó két hónapjában több mint 100 ezer munkahely szűnt meg az észak-amerikai országban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.