2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az idén januárban bevezetett tartós befektetési számla (tbsz) konstrukció első felhalmozási évének végéhez közeledve élénkülhet a pénzbeáramlás a tbsz-ekbe, ezzel összefüggésben a Generali Alapkezelőnél arra számítanak, hogy az év végéig akár 2.000 milliárd forint is érkezhet a hazai befektetési alapokba.

Az alapok jelenlegi, mintegy 3.500 milliárd forintos vagyona decemberre így elérheti az 5.500 milliárd forintot is az alapkezelő csütörtöki közleménye szerint. Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő vezérigazgatója úgy véli, az év második felében a tbsz-re optimalizált pénzpiaci és a 3-5 éves garantált alapok vezethetik majd az értékesítéseket.

Az alapkezelő a saját üzletmenetét is optimistán ítéli meg, azt várja, hogy az általa kezelt vagyon a 2009. végi félezer milliárd forintos szintet 20 százalékkal meghaladva az idén év végére elérheti a 600 milliárd forintot. Schuszter Péter arra is felhívja a figyelmet, hogy a befektetési alapok működését szabályozó, 2011-ben életbe lépő európai uniós direktíva (UCITS IV.) megnehezítheti a hazai alapkezelők dolgát, ugyanis az eddiginél jóval könnyebbé teszi a külföldi alapok hazai bejegyzését és forgalmazását. A szakember a szabályozás hazai jogrendszerbe történő átültetése során a protekcionizmus erősítését várná el a jogalkotótól.

Hozzáteszi, hogy az új uniós direktíva ugyanakkor a hazai piacon működő, és regionális szerepre törő alapkezelők számára is teremt lehetőségeket azon kelet-európai országokban, amelyek tőkepiacai még fejletlenebbek a magyarországinál. A vezérigazgató szerint javítaná az alapok növekedési lehetőségeit az is, ha módosulnának az alapok ügynöki értékesítését jelenleg gátló jogszabályok.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!