2013. szeptember 19. 10:07

A Diákhitel 1-et felvett nőnek, ha gyereket vállal, gyerekenként 200 ezer forintnyi adósságát elengednék, a Diákhitel 2-t felvett nőnek pedig gyerekenként 30 százalékkal csökkentenék a törlesztőrészletét. Az apáknak az anyát megillető kedvezmény fele járna. A kormány októberben tárgyal a javaslatról, írja a Magyar Nemzet.

Nemcsak az egyetemi jogviszony alatt, hanem a tanulmányok befejezése után született gyermekek esetében is mentesülhetnének a szülők a diákhitel egy részének visszafizetése alól – idézi a Magyar Nemzet Révész Máriusz szavait. A fideszes képviselő elmondta, a népesedési munkacsoport által tett javaslat szerint azok a hallgatók, akik felvették a Diákhitek 2-t, gyermekenként a törlesztendő összeg 30 százaléka alól mentesülnének, míg három gyermek vállalása esetén már teljes visszafizetési mentességet élvezhetnek. A javaslat szerint a Diákhitel 1 igénylői is kapnának kedvezményt gyermek születése esetén, nekik gyermekenként 200 ezer forinttal kevesebbet kellene törleszteniük.

Ugyanakkor nemcsak az édesanyáknak, hanem az apáknak is járna a mentesség. A tervezet szerint míg az anyák 30 százalékkal törlesztenének kevesebbet, ez az apáknál 15 százaléknyi kedvezményt jelent, vagyis gyermekenként feleannyi törlesztést engednénk el, mint az édesanyáknak. Így a Diákhitel 1 esetében a nők 200 ezer, a férfiak 100 ezer forinttal kevesebbet fizethetnének vissza egy-egy gyermek után.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.