2001. január 21. 10:00

Dávid Ibolya egy hétvégi rendezvényen annak a véleménynek adott hangot, hogy módosítani kell a jogalkotási törvényt, valamint szükséges a lobbytörvény megalkotása is.

Dávid Ibolya a Nemzeti Vállalkozói Kör szombati budapesti rendezvényén annak a véleménynek adott hangot, hogy módosítani kell a jogalkotási törvényt, valamint szükséges a lobbytörvény megalkotása is. Véleménye szerint így a szakmai érdekképviseleteket szorosabban be lehetne vonni az érdemi gazdasági és az adózással kapcsolatos döntésekbe.

Úgy vélte, a következő kormányzati ciklusban halaszthatatlan lesz az elmaradt adóreform végrehajtása, az adók csökkentése, az átláthatóbb, egyszerűbb adminisztráció bevezetése, amely azonban csak fokozatosan, négy év alatt valósítható meg.

Az EU-csatlakozásról elmondta, hogy a magyar vállalatok többsége számára előnyöket nyújt. Az igazságügy miniszter asszony szerint a kis- és középvállalkozásoknak a minőség és a gyorsaság terén kellene fejlődniük, ezt azonban a tőkehiány egyenlőre megakadályozza. Így a magyar vállalkozások számára legalább olyan gazdasági környezetet, támogatási rendszert és adókedvezményeket kell nyújtani, mint a multinacionális vállalatoknak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.