2009. május 13. 16:29

A Brokernet 2012-re tőzsdekész vállalatcsoporttá válik, erre készülve az értékesítést végző cégek megalapították áprilisban a Brokernet Investment Holding Zrt.-t - közölte a Brokernet csoport.

A társaság szerdai közleménye szerint tavaly megkezdődött az átvilágítási és átalakítási folyamata tőzsdére lépés érdekében. Ennek keretein belül új vállalati holding struktúrát alakítanak ki, amely 5-10 éves időtávban meghatározza a vállalatcsoport hatékony működésének a keretét.

A tőzsdére felkészülés részeként 2009. április 3-án bejegyzésre került a Brokernet Investment Holding Zrt. A társaság tulajdonosa a Brokernet Zrt., a Palladium Kft. a Bankbroker Kft. a Platea Kft. és a Quantis Zrt., valamint  a Brokernet Akadémia, és a Bnet Invest Kft. Ezzel párhuzamosan a holding tagvállalatainak működési, üzemeltetési operatív hátterét biztosító tevékenységeket - pénzügy, kontrolling, informatika, logisztika, beruházás és üzemeltetés, emberi erőforrás, kommunikáció, contact center és központi adminisztráció - egy szolgáltató cégbe, a B-Logic Kft.-be szervezték ki, amely ugyancsak a Brokernet Investment Holding Zrt. tulajdonában áll.

A társaság közzétett a cégcsoport 2008-as eredményeit is. A Brokernet csoport zászlóshajója, az értékpapír-alapú befektetési-biztosítási konstrukciókat közvetítő Brokernet Zrt. folyamatos díjfizetésű állománya - a 2007-ben elért 28,7 milliárd forintról - 34,2 milliárd forintra növekedett tavaly. A hitelközvetítő Bankbroker az előző évi 40,7 milliárddal szemben, 2008-ban 57,3 milliárd forint hitelhez segítette hozzá ügyfeleit. A biztosítások közvetítését ellátó Palladium-Brókerház alkuszcég élő állománydíja 2008-ban meghaladta a 7,5 milliárd forintot.

A cégcsoport ingatlanközvetítő cége a Platea és a befektetési alapkezelő társasága 2008-ban kezdte meg tevékenységét. A befektetési alapkezelő Quantis Investment Management Zrt. alig 5 hónap alatt a kezelt állományát 24 milliárd forintra növelte.

Menedzsment Fórum