1p

Átszervezési programja keretében mintegy tíz százalékkal, 25 ezerrel csökkenti alkalmazottai számát a HSBC Holdings Ltd., eladja törökországi és brazíliai érdekeltségeit, terjeszkedni kíván viszont Kínában és az ASEAN-térségben.

Az átszervezési program keretében 22-25 ezer teljes munkaidős alkalmazottjától válik meg a HSBC és tervei szerint ötmilliárd dollárral csökkenti költségeit 2017-ig.

A HSBC a pénzügyi válság kezdete óta az elmúlt években már jelentős létszámcsökkentéseket hajtott végre. Alkalmazottainak a száma 2007 végén még 300 ezer felett állt, 2014 végén pedig 258 ezer volt.

A HSBC ugyanakkor az egyre tehetősebb középosztályt megcélozva erősíteni kívánja vagyonkezelési és biztosítási üzletágait Kínában, valamint Délkelet-Ázsiában.

A keddi közlemény szerint a londoni központ áthelyezéséről az év folyamán később döntenek.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!