<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kelet-Európában terjeszkedne a holland Aegon biztosítótársaság, mely 2010-re 2,5 millió ügyfelet szeretne a régióban. A térségben folyamatosan öregszik a lakosság, a kormányok pedig előbb-utóbb nyugdíjreformokat lesznek kénytelenek végrehajtani - nyilatkozta a cég következő vezérigazgatója szerdán.

A Reuters tudósítása szerint kétmilliárd euró áll az Aegon rendelkezésére, hogy terjeszkedjen Kelet-Európában, vállalatokat vásároljon fel. A cég negyven százalékkal szeretné bővíteni ügyfeleinek számát többek között Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában.

"Jelenleg egymilliárd eurónk van a terjeszkedésre, de összesen ennek a dupláját szánjuk rá" - nyilatkozta Alex Wynaends a cég budapesti regionális központjában. Wynaends jövő hónaptól veszi át a vezérigazgatói széket a biztosítótársaság hágai központjában. A régióban 200-300 millió eurós akvizíciókat tervez az Aegon.

Kelet-Európában egyre nagyobb a verseny a biztosítók piacán, szinte minden nagy nyugat-európai biztosító igyekszik megjelenni a fejlődő országokban.

A belga tulajdonú KBC tavaly 1,7 milliárd eurót fordított vállalatfelvásárlásokra a régióban, idén januárban pedig az OTP adta el biztosítási üzletágát a Groupamának.

Az ING szintén ma tartott prezentációt arról, hogy a cég a fejlődő piacokon akarja növelni aktivitását, Kelet-Közép-Európa mellett Latin-Amerikára és Ázsiára koncentrálna a cég.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.