2008. április 2. 12:54

Kelet-Európában terjeszkedne a holland Aegon biztosítótársaság, mely 2010-re 2,5 millió ügyfelet szeretne a régióban. A térségben folyamatosan öregszik a lakosság, a kormányok pedig előbb-utóbb nyugdíjreformokat lesznek kénytelenek végrehajtani - nyilatkozta a cég következő vezérigazgatója szerdán.

A Reuters tudósítása szerint kétmilliárd euró áll az Aegon rendelkezésére, hogy terjeszkedjen Kelet-Európában, vállalatokat vásároljon fel. A cég negyven százalékkal szeretné bővíteni ügyfeleinek számát többek között Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában.

"Jelenleg egymilliárd eurónk van a terjeszkedésre, de összesen ennek a dupláját szánjuk rá" - nyilatkozta Alex Wynaends a cég budapesti regionális központjában. Wynaends jövő hónaptól veszi át a vezérigazgatói széket a biztosítótársaság hágai központjában. A régióban 200-300 millió eurós akvizíciókat tervez az Aegon.

Kelet-Európában egyre nagyobb a verseny a biztosítók piacán, szinte minden nagy nyugat-európai biztosító igyekszik megjelenni a fejlődő országokban.

A belga tulajdonú KBC tavaly 1,7 milliárd eurót fordított vállalatfelvásárlásokra a régióban, idén januárban pedig az OTP adta el biztosítási üzletágát a Groupamának.

Az ING szintén ma tartott prezentációt arról, hogy a cég a fejlődő piacokon akarja növelni aktivitását, Kelet-Közép-Európa mellett Latin-Amerikára és Ázsiára koncentrálna a cég.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.