2007. július 10. 13:01

Magyarország összhangba hozhatja költségvetését az uniós előírásokkal 2009 végére - közölte Joaquin Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, aki ugyanakkor jelentős kockázatokról is szólt.

A magyar kormány jó úton halad afelé, hogy költségvetését 2009 végére összhangba hozza az EU költségvetési előírásaival. Ezt Joaquin Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa mondta kedden sajtótájékoztatón Brüsszelben a pénzügyminiszterek tanácsülése után.

Hozzátette ugyanakkor, megvan annak a kockázata, hogy a költségvetési hiány nem csökken a célok teljesítéséhez szükséges ütemben.

"Az eddig tett erőfeszítések megfelelőek, de jelentős kockázatok vannak" - mondta Almunia.

Franciaországban is tartani kell a költségvetési szigort

A biztos Franciaország és annak reformelképzelései kapcsán megerősítette: egyidejűleg kell végrehajtania a reformokat és alkalmazni a költségvetési szigort, ezek nem egymásnak ellentmondó, hanem kiegészítő fogalmak.

Mint ismeretes, Nicolas Sarkozy francia elnök elképzelése szerint előbb időt kellene adni a reformokhoz, és csak ezek után kerülne sor a költségvetési deficit lefaragására.

"A reformok mindenképpen szükségesek, ezek a gazdasági növekedés elérésének eszközei - mondta Almunia -, de nem lehet növekedés, ha nincs költségvetési fegyelem".

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.