<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A vizes vb óta már lassan két hónap telik el, de még a mai napig érkeznek hírek arról, hogy egy-egy projekt mennyivel drágult meg olykor a kihagyott feladatok miatt. Most kuriózumnak számító módosításról kell beszámolnunk.

Amióta végetért a vizes világbajnokság, sorra számoltunk be mi is itt az mforon több olyan szerződésmódosításról, mely csak a költségek növekedését eredményezte. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény azonban igazán szokatlan fejleményről számolt be.

Még április 27-én szerződött a Bp2017 Kft. a ZIB Komplex és Rolti Kft.-kkel kerékpárút töltésének megépítése tárgyában, melynek során a Népfürdő utca-Cserhalom utca terv szerint nyomvonalon kellett dolgozni a Rákos patak felett átívelő gyalogos- és kerékpáros híd nyomvonalát leszámítva. A munkáért eredetileg 42,1 millió forintot kapott a két cég, azonban a gépezetbe valami hiba csúszott és egymillió forinttal kevesebbel kell beérniük.

A Rákospatak felett átívelő gyalogos híd, amit ki kellett hagyni (Fotó: mfor.hu)

Tudjuk, az egymillió forintos csökkenés tényleg aprópénz a világbajnokság nettó 107 milliárd forintot is meghaladó költségéhez képest, mégis üde színfolt az olykor több százmilliót kitevő egyszeri drágulások között.

A mostani csökkenést egyébként annak az egyszerű ténynek köszönhetjük, hogy hibásak voltak az eredeti tervek. A hirdetmény szerint a szerződés teljesítése során észlelte a vállalkozó, hogy hibás a rendelkezésre bocsátott tervanyag, és a megváltoztatott magassági vonalvezetés és az eredeti rézsűmagasság között 70-80 cm szintkülönbség keletkezett. Emellett a szerződés módosítását indokolta az is, hogy a terület tulajdonosai azt kérték, a műszaki tartalomban szereplő növényesítés (19 db fa ültetése) ne a nyári időszakban, hanem október-november hónapban végezze el a bérlő a fák biztonságos megmaradása érdekében.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.